Diplomas-en-waardepapieren-product-foto2
Diplomas-en-waardepapier-persoon-foto1

Diploma’s en waardepapier

Een waardig bewaardocument, een brevet van ons vakmanschap! Wij ontwerpen en maken diploma’s, certificaten en cijferlijsten. Ons waardepapier voldoet volledig aan de specifieke eisen vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs. Ons waardepapier namelijk heeft een uniek watermerk, UV-vezels, irisdruk, microtekst en voldoet aan de CBS1 norm. Deze eisen zijn nodig om fraude met diploma’s, certificaten en cijferlijsten tegen te gaan.


Een uniek watermerk 

Ons waardepapier bevat een uniek watermerk, namelijk twee leeuwen met wapen.


UV-vezels 

Ons waardepapier bevat UV vezels van 5 mm. Deze lichten op onder ultraviolet (UV) licht.


Irisdruk 

Het ontwerp moet een vloeiend kleurverloop -de irisdruk- bevatten. Dit omdat een vloeiend kleurverloop moeilijk te reproduceren is, bij de omslag van 50% raster ‘breekt’ het beeld.


Een microtekst 

Het ontwerp moet microtekst bevatten. Deze tekst is te klein voor print- en kopieerapparaten om te kopiëren. De tekst is namelijk aanzienlijk kleiner dan 600 dpi en kan hierdoor niet gereproduceerd worden. De microtekst wordt gebruikt als een grafisch object (lijntje) in het ontwerp.


Een beschermlaag die verkleurt bij mechanische of chemische aantasting

Het waardepapier dat wij leveren bevat een beschermlaag volgens CBS1. Dit wordt ook chemische beveiliging genoemd. CBS1 papier is zo behandeld dat het met ruim twintig verschillende zuren of bijtende middelen, felgekleurde vlekken geeft bij knoeien aan de cijfers en/of letters. Een absolute ‘must’ natuurlijk bij diploma’s. Daarnaast is het optisch dood papier. Dit papier licht niet op bij het aanschijnen met ultraviolet (UV) licht. Het papier bevat geen optische witmakers en is vervaardigd uit stevig 140 grams papier.


Niet verplicht, wel veel gevraagd
Een blinddruk, holografisch papier met of zonder reliëf en/of een huisstijl verwerkt op een diploma geven het waardepapier extra uitstraling en een gepersonaliseerde touch.

KVDM_icon_vacature_Grafisch specialist

Benieuwd naar al het moois dat we maken?

Ons grafisch specialist Robert Strating (+31 (0)6 139 406 89) komt graag met je in contact om vragen te beantwoorden.

Robert Strating

Accountmanager

e: [email protected]
t: +31 (0)6 139 406 89