‘Van der Most Doet’ dag

‘Van der Most Doet’ dag

Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart 2022, samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen!

Meedoen

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken.

‘Van der Most Doet’ dag 2018

Met een groep van 10 collega’s hebben wij ons tijdens de grootste vrijwilligers actie van Nederland NLdoet ingezet bij verzorgingshuis Hanzeheerd Brinkhoven in Heerde.

De hele dag hebben de collega’s staan schoffelen, poetsen, harken, schuren etc. etc. Het was reuze gezellig én de bewoners van de Hanzeheerd genoten er zichtbaar van!

‘Van der Most Doet’ dag 2019

Jonge mantelzorgers moeten door een ziek familielid veelal taken en zorgen op zich nemen die niet bij hun leeftijd passen. Aangezien deze situatie een grote impact kan hebben op hun leven hebben we een ‘fun’-dag georganiseerd zodat deze kinderen hun zorgen even kunnen vergeten. En waar kan zo’n ‘fun’-dag nu beter plaatsvinden dan in Attractiepark Slagharen?!

‘Van der Most Doet’ dag 2021

Waar we in 2020 de ‘Van der Most Doet’ dag helaas aan ons voorbij moesten laten gaan i.v.m. corona kon het in 2021 gelukkig wél doorgaan!

Er zijn in Heerde veel mantelzorgers en ouderen die door omstandigheden niet meer in staat zijn om hun tuin te onderhouden. Meestal omdat ze door lichamelijke gebreken of de zorg voor een ander geen tijd of mogelijkheden hebben om de tuin te onderhouden én soms ook niet over de financiële middelen beschikken om een hovenier in te schakelen.

Samen met 10 collega’s hebben we deze doelgroep een handje geholpen. Het was een mooie dag om de handen uit de mouwen te steken!

Heeft jullie organisatie een leuke NLdoet activiteit? Moet het buurtcentrum nodig opgeknapt worden, is de locatie van de Voedselbank aan een sopje toe, wil je een verwendagje voor alle ouderen in het verzorgingshuis of heb je een andere leuke activiteit?

Meld je aan!