Prinses Maxima Centrum

prinses maxima centrum

Per jaar krijgen in Nederland circa 600 kinderen de diagnose kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Daarom namen ouders en zorgprofessionals meer dan tien jaar geleden het initiatief voor één nationaal kinderoncologisch centrum. Dat initiatief is uitgemond in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Een uniek centrum waar alle hoog complexe zorg en research voor kinderen met kanker bij elkaar komt.

Sinds de opening van het centrum op 5 juni 2018 heeft Koninklijke Van der Most de eerbare taak om al het facilitaire en commerciële drukwerk voor dit centrum te ontwerpen en te produceren. Dit zijn  onder andere brief- en vervolgpapier, enveloppen en visitekaartjes, maar ook patiëntmappen, plattegronden, posters en de flyers voor de primapassen.

Een heel bijzonder item is communicatiekit ‘commKit’ die we samen met het centrum hebben ontwikkeld. In de commKit zitten deurhangers met een bepaald thema zoals ‘slapen’, ‘nu niet’ en ‘afwezig’. Ook zijn er blanco hangers waarop de kinderen zelf aan kunnen geven wat ze belangrijk vinden. De deurhangers kunnen ze aan de deur van hun behandelkamer hangen zodat zorgprofessionals en anderen zonder binnen te komen weten waar de kinderen behoefte aan hebben.

stickerOmdat we uiteraard vierkant staan achter de missie van het centrum ‘Ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven’ sponsoren we diverse acties zoals onlangs de “Ho!Ho!Ho! actie van de kerstmannen”.

Koninklijke Van der Most hoopt dat het Prinses Maxima Centrum haar missie snel kan vervullen. Ondertussen doen wij alles wat in onze macht ligt om met onze producten en dienstverlening de continuering van de werkprocessen te garanderen!