ClimateCalc

De CO2-calculator van ClimateCalc laat ondernemers uit de grafische branche zien hoe zij hun CO2-voetafdruk kunnen verbeteren en welke keuzes zij daarbij hebben.

Afgelopen december hebben we bij Koninklijke Van der Most opnieuw het ClimateCalc certificaat behaald van het SCGM (Stichting Certificatie GrafiMedia). Onderdeel van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is het ambiëren van een CO2-neutrale bedrijfsvoering, door middel van het behalen van dit certificaat tonen wij aan dat wij dit nastreven!

Wat is ClimateCalc?

De ClimateCalc geeft inzicht in de CO2-emissies in de productie van een organisatie. Jaarlijks worden de gegevens opgevraagd en ingevoerd in de ClimateCalc. Hiermee kan de CO2-voetafdruk worden berekend van alle activiteiten met betrekking tot de productie. Het programma bestaat uit verschillende CO2-stromen gebaseerd op de bedrijfsgegevens, werknemersgegevens, gegevens van het gebruikte papier en de transportgegevens. Hier volgt het CO2-voetafdrukverslag uit en aan de hand hiervan krijgen wij inzicht in de CO2-uitstoot van de productie. Deze methodiek is vastgelegd in een norm waardoor het voor opdrachtgevers mogelijk wordt om bedrijven uit de grafische sector objectief te kunnen vergelijken.

Aangezien wij een vooruitstrevende grafisch dienstverlener zijn die veel aandacht heeft voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn wij erg blij het ClimateCalc certificaat wederom in ons bezit te hebben!