Boomfeestdag

Woensdag 10 november was een bijzondere dag, boomfeestdag wel te verstaan!

 

Deze dag hebben wij uitgebreid gevierd door samen met de Jenaplanschool uit Heerde stil te staan bij een duurzame leefomgeving. Om dit in de praktijk te brengen heeft de burgemeester van de Gemeente samen met Cor van der Most de eerste boom geplant van een nieuw aan te leggen bos. Hierna mochten kinderen uit de oudste groep zelf bomen planten en het bos stukje bij beetje uitbreiden.

Aan ons is gevraagd om deze dag van een educatieve tint te voorzien. We hebben door tekst en beeld laten zien hoe de papiercyclus werkt, welke belangrijke bijdrage de Europese papierindustrie levert aan duurzaam beheerde bossen, hoe papierafval uiteindelijk op verschillende manieren wordt hergebruikt en waarom bomen zo belangrijk zijn voor een duurzame leefomgeving. Deze informatie is binnenkort voor iedereen beschikbaar door het scannen van de QR-code op het informatiebord dat we later op de plantplek plaatsen!

Via deze weg leveren wij onze bijdrage aan een duurzamere leefomgeving. Dit nieuwe bos is mede mogelijk gemaakt door Koninklijke van der Most en Gemeente Heerde, daar zijn we trots op.