De acceptgiro verdwijnt, maar wij hebben het alternatief

Per 1 juni verdwijnt de acceptgiro, maar gelukkig is er een alternatief dat net zo betrouwbaar is. Met de nieuwe oplossing blijft het mogelijk om via internetbankieren, mobiel bankieren of met het overschrijvingsformulier van een bank een betaling te doen. Speciaal voor goede doelen is er de ‘eenmalige gift’.

Het alternatief voor bedrijven en organisaties
Op het overschrijvingsformulier vind je alle informatie die je voorheen ook op een acceptgiro vond: IBAN, naam, betalingskenmerk, etc. Zo blijft het voor gebruikers mogelijk om betalingen te doen op de manier die zij gewend zijn. Het is ook mogelijk om een QR-code toe te voegen, zo kunnen gebruikers een betaling doen met internetbankieren of mobiel bankieren.

Het alternatief voor goede doelen: de eenmalige gift
Speciaal voor goede doelen is er de ‘eenmalige gift’, net zo betrouwbaar als de acceptgiro. De eenmalige gift bestaat uit verschillende uitvoeringen: de fysieke bon, de digitale bon en een combinatie van beiden. De fysieke bon kan door de donateur worden ingevuld en geretourneerd in een bijgesloten antwoordenvelop. Met de digitale bon kan de donateur de instructies volgen voor internetbankieren of de QR-code scannen voor mobiel bankieren. Via het combinatieformulier zijn alle drie de opties mogelijk.