Ons nieuwe bedrijfsgebouw is gasvrij. Vanzelfsprekend!

We bouwen voor de volgende generaties! Dat we dat duurzaam doen, is voor ons vanzelfsprekend. Ons nieuwe bedrijfsgebouw aan de Europaweg 9 in Heerde is dan ook volledig gasvrij en energieneutraal.

We maken gebruik van de kracht van elektrische warmtepompen en zonnepanelen wekken duurzame stroom op. Harold Kolkman van Van Dorp is namens het innovatieve installatiebedrijf betrokken bij het bouwproject.

,,Het feit dat is besloten de aanwezige gasaansluiting te verwijderen zegt wel iets over de duurzame ambities van Koninklijke Van der Most’’, reageert Kolkman. De gasaansluiting is verwijderd omdat het gehele gebouw -bestaand en nieuw- volledig elektrisch verwarmd gaat worden. ,,Hiervoor worden elektrische warmtepompen op het dak geplaatst. Deze installaties voeden de vloerverwarming in de bedrijfsruimten en de kantoren’’, legt Harold Kolkman uit.

Ventilatie

De ventilatie in de kantoren wordt geregeld met warmteterugwinning. Daarvoor worden luchtbehandelingskasten geplaatst. Harold Kolkman: ,,Deze worden voorzien van warmteterugwinning waardoor we warmte of koude uit de retourlucht benutten om de toevoerlucht op te warmen dan wel af te koelen. De ventilatielucht wordt verwarmd of gekoeld door elektrische warmtepompen’’.

Op het dak komen zonnepanelen waarmee we zelf duurzame stroom opwekken. Hierdoor wordt bespaard op het elektraverbruik. Het nieuwe bedrijfsgebouw wordt begin oktober opgeleverd.