Succesvol traject voor mensen met afstand tot arbeidsmarkt

Koninklijke Van der Most heeft op 18 april twee medewerkers in vaste dienst genomen die daar zijn gedetacheerd door Lucrato en het UWV. Een derde contract volgt mogelijk in september. Door een samenwerkingsproject tussen werkbedrijf Lucrato, het UWV, de gemeente Heerde en Koninklijke van der Most werd het mogelijk dat deze mensen die een afstand hadden tot de arbeidsmarkt nu toch een vast contract krijgen.

Omdat Koninklijke Van der Most het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel heeft staan, bleek het bedrijf graag bereid om, in samenwerking met Lucrato, het UWV en de gemeente, aan vijf mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een leertraject aan te bieden. De vijf werden begeleid door een jobcoach. Dit heeft tot het mooie resultaat geleid, dat nu twee daarvan een vast contract krijgen aangeboden, mogelijk gevolgd door een derde in september. Daarnaast blijft er ook nog iemand in het bedrijf werken op basis van detachering vanuit Lucrato.

De kandidaten zijn inmiddels goed ingeburgerd op de afdeling waar ze werken. Dit is ook een compliment aan de directe collega’s en de leidinggevenden.

Zowel Lucrato, het UWV, de gemeente Heerde als Koninklijke Van der Most zijn zeer tevreden over de samenwerking. Wethouder Cegerek zegt hierover:

“Het is mooi dat we met deze samenwerking mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt toch aan het werk hebben gekregen en een vast contract kunnen aanbieden. Voor deze mensen betekent dat een heel belangrijke stap voorwaarts! Ik ben blij met sociaal betrokken ondernemers als Van der Most”.

Er wordt nog gekeken of het project een vervolg kan krijgen.

gemeente heerde      lucrato      van der most