Test

De zon is onze krachtbron!

De zon is onze krachtbron! Om nog meer energie uit de kracht van de zon te halen, hebben we nu ook zonnepanelen op het dak van het distributiecentrum geplaatst: 882 om precies te zijn. Met de opgewekte energie, draait ons productiebedrijf aan de Europaweg 7 op volle kracht.

Dankzij de nieuwe panelen is ons zonnepark een keer zo groot geworden. Op het dak van de productielocatie zijn vorig jaar 834 panelen geplaatst, die 254.800 kWh opleveren. Nu zijn er op het dak van het distributiecentrum aan de Europaweg 6 nog eens 882 zonnepanelen aangelegd door PV-Projecten. De nieuwe serie panelen is goed voor een opbrengst van ongeveer 355.562 kWh. In totaal kan er naar schatting per jaar 610.362 kWh worden opgewekt.

Test

Het productiebedrijf wordt met energie gevoed via een kabel in de transportbrug die zo beide locaties met elkaar verbindt.

Adviseur Emily Brandsen van PV-Projecten: ,,Zodra de nieuwe panelen in bedrijf worden genomen,  gaat het directe verbruik omhoog. Dankzij de eigen opgewekte stroom hoeft er minder stroom ingekocht te worden. Bovendien is sprake van overcapaciteit en wordt hiermee het stroomnetwerk ontlast. Daarmee is dit zonnepanelenpark een zeer duurzame en rendabele investering waar Koninklijke Van der Most nog zeker dertig jaar plezier van kan hebben.’’

Benieuwd naar hoe wij duurzaam ondernemen?

Duurzaam ondernemen